Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Fatih’te binaların arasında kalan tarihi yapının istinat duvarı çöktü

Fatih’te binaların arasında kalan tarihi yapının istinat duvarı çöktü


Fatih Kocamustafapaşa Mahallesi'nde, tarihi bir yapının istinat duvarının çökmesiyle meydana gelen olay büyük bir tehlike atlatıldı.

Fatih’te binaların arasında kalan tarihi yapının istinat duvarı çöktü

Çökme, İzci Türk Sokak'ta saat 23.30 civarında gerçekleşti. Eski bir kilise veya sarnıç olduğu iddia edilen yapının üzerine sonradan inşa edilen istinat duvarının çöktüğü bildirildi. Duvarın parçaları, giriş katında bulunan bir iş yerinin bahçesine düştü. Şans eseri bahçede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Olayın ardından itfaiye, polis, AFAD ve belediye ekipleri hızla müdahalede bulunmak üzere olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, AFAD ve itfaiye ekipleri ise çökmenin nedenlerini araştırmak ve gerekli incelemeleri yapmak üzere çalışmalarını sürdürdü. Çökmeyle ilgili olarak herhangi bir ölü ya da yaralı olmadığı öğrenildi.

İş yeri sahibi Ayşe Yücel, duvarın çatlak olduğunu ve bu durumu yetkililere bildirdiklerini ifade etti. Yücel, 2021 yılından beri bu mekanda faaliyet gösterdiklerini ve tadilat sırasında duvardaki çatlakları fark ettiklerini belirtti. Üç yıldır yetkililere bu durumu bildirdiklerini ancak gereken önlemlerin alınmadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin konunun Fatih Belediyesi'ne iletilmesi gerektiğini söylediğini, ancak çökmenin kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı. Ayşe Yücel, olay anında orada olsaydı kendisinin de enkaz altında kalabileceğini belirtti ve bu tehlikenin ciddiyetine dikkat çekti.

Olayın ardından yapılan incelemeler ve güvenlik önlemleri, benzer durumların tekrar yaşanmaması için alınacak tedbirlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi