Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında dünyada 301-350 bandına yükseldi

EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında dünyada 301-350 bandına yükseldi


Ege Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması'nda Türkiye devlet üniversiteleri arasında 8. sırada yer aldı.

EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında dünyada 301-350 bandına yükseldi

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin güçlü ekosistemiyle bilim ve teknoloji üretmeye devam ettiğini belirtti. Ege Üniversitesi, öğrenci odaklı ve araştırma odaklı bir üniversite olarak uluslararası alanda saygın bir konuma sahip olduğunu kanıtladı. Üniversitenin fiziki ve dijital altyapısı, öğrencilere küresel standartlarda bilim ve teknolojiye erişim imkanı sağladı.

THE Asya Üniversiteleri Sıralaması'nda, üniversiteler araştırma ortamı, endüstri (sanayi geliri ve patent), uluslararası görünüm, araştırma kalitesi ve öğretim (öğrenme ortamı) gibi başlıklar altında değerlendirildi. Ege Üniversitesi, endüstri ve öğretim başlıklarında Türkiye devlet üniversiteleri arasında önemli bir konum elde etti.

Ayrıca, Ege Üniversitesi alan bazında da yükselişini sürdürdü. Tarım ve ormancılık, coğrafya, tıp ve diş hekimliği, spor bilimleri, arkeoloji, muhasebe ve finans, sanat, gösteri sanatları ve tasarım, psikoloji, diğer sağlık alanları, kimya mühendisliği, iletişim ve medya çalışmaları, tarih, felsefe ve teoloji, diller, edebiyat ve dilbilim, sosyoloji gibi alanlarda Türkiye devlet üniversiteleri arasında iyi bir konumda yer aldı.

Ege Üniversitesi'nin THE sıralamasında elde ettiği başarılar, üniversitenin kaliteli araştırmalar yapma, öğrencilere iyi bir öğrenme ortamı sunma ve uluslararası alanda tanınmış bir üniversite olma yönündeki çabalarını göstermektedir. Üniversite, bu başarıları daha da ileriye taşımak ve uluslararası marka değerini güçlendirmek için çalışmalarını sürdürecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi