Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ETSO’dan “Tek Pazar Projesi” talebi

ETSO’dan “Tek Pazar Projesi” talebi


Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmet Hamdi Ataç ile görüştü.

ETSO’dan “Tek Pazar Projesi” talebi

Başkan Özakalın, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’nu ziyaretinde, KOSGEB’in destekleri hakkında görüşlerini ve reel sektörün taleplerini dile getirdi. Ziyarete, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya, 1. OSB Başkanı Murat Urkuç ve 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çizmelioğlu da katıldı. Özakalın, 2014-2020 döneminde uygulanan ve 6 farklı AB programını bir araya getiren ‘Tek Pazar Projesi’ne Erzurum’un dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Özakalın, 2021-2027 mali döneminde 4 milyar avro bütçeli programın iç pazarın iyileştirilmesi, KOBİ'lerin korunması ve istatistiklerin iyileştirilmesi gibi hedeflere sahip olduğunu belirterek, ETSO'nun bu projeye katkı sağlayabileceğini söyledi. Erzurum'un proje kapsamına alınmasının KOBİ'lerin gelişimine ve bölgenin ekonomik büyümesine olumlu etkileri olacağını ifade etti. Özakalın, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak için finansmana erişim, pazarlara erişim, çerçeve koşulların iyileştirilmesi ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi gibi bileşenlere sahip programın Erzurum'da uygulanması için işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Özakalın, COSME Programı'nda konsorsiyum lideri olan KOSGEB Elazığ Müdürlüğü ve diğer ortaklar arasında ETSO'nun da yer almak istediğini ifade ederek, Erzurum'un bölgesel temsil gücü ve potansiyeli nedeniyle bu projeden maksimum fayda sağlanacağına inandıklarını söyledi. KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, Erzurum’un projeye dahil edilmesi yönündeki talebe olumlu baktığını ve gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.

MSB Lojistik Genel Müdürü Tuğgeneral Ataç ile yapılan görüşmede ise 2. OSB 3. Etap alanının genişletilmesi konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile varılan mutabakatın detayları konuşuldu. Başkan Özakalın, MSB ile varılan mutabakat neticesinde 3. Etap’a dahil edilecek alanla ilgili sürecin hızlandırılması için destek talebinde bulundu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi