Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ESTÜ'de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açıldı

ESTÜ'de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açıldı


Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), teknolojinin geleceğini şekillendirecek bir adım atarak 'Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nu kurdu.

ESTÜ'de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açıldı

Üniversite aynı zamanda 'Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi'ni de açma çalışmalarını son aşamaya getirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan bir girişim kapsamında, ESTÜ iki lisans ve üç önlisans programı sunacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni programlar ve bölümler açıkladı ve bunların hangi üniversitelerde uygulanacağını duyurdu. Programın İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan katıldı. Toplantıda, ESTÜ'de Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri ile Bilgi Güvenliği Teknolojisi lisans programları, Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Operatörlüğü ve Robotik ile Yapay Zeka önlisans programları açılacağı duyuruldu. YÖK Başkanı Prof. Özvar, 'Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi' kurulacak üniversitelerin Ege Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olduğunu, 'Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nun ise Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde kurulacağını belirtti. Ayrıca, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ndeki 'Karasu Meslek Yüksekokulu'nun adının 'Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu' olarak değiştirildiği ifade edildi. Açıklamaya göre, bu üniversitelerde 21 yeni lisans programı ve 50 önlisans programı açılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, 'Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasından ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi'nin açılma sürecine gelinmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK Yürütme Kurulu üyelerine destekleri için minnettarlık ifade eden Prof. Özcan, "Yeni lisans programlarımız Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri ile Bilgi Güvenliği Teknolojisi Fen Fakültesi bünyesinde, önlisans programlarımız Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Teknolojileri Operatörlüğü ve Robotik ile Yapay Zeka Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açıldı. Bu şekilde öğrencilerimizi yakın gelecekte sektörün zirvesine taşıyacak bilgi ve becerilerle donatmayı hedefliyoruz. Geleceğin oyun geliştiricilerini yetiştirecek Oyun Geliştirme ve Programlama Programı üniversitemiz tarafından hazırlanmıştır. Burada öğrencilerimize hayal güçlerini serbest bırakarak teknik becerilerini en üst düzeye çıkarabilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyoruz," şeklinde konuştu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi