Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Eskişehirli lise öğrencileri fizik ve kimya projeleri ile 4 ödül aldı

Eskişehirli lise öğrencileri fizik ve kimya projeleri ile 4 ödül aldı


Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri, 'Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması'nda başarılı bir performans sergiledi.

Eskişehirli lise öğrencileri fizik ve kimya projeleri ile 4 ödül aldı

Kimya ve fizik projeleriyle yarışmaya katılan öğrenciler, 4 ödül kazandı.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri Kaan Yalçın, Umut Solmaz ve Ali Kağan Aydar, Türk Dili ve Edebiyatı Başöğretmeni Cengiz Arsu'nun danışmanlığında hazırladıkları kimya projeleriyle yarışmada finale kaldı. Ayrıca, Candan Candar, Ege Erol, Erim Eroğlu ve Emre Aydoğan isimli öğrenciler de fizik projeleriyle büyük bir başarı göstererek finale yükseldi.

Fatih Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 4 proje, Ankara'da çeşitli üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi ve seçildi. Bu başarılarının ardından projelerin, Milli Eğitim Vakfı Koleji Özel Ankara Okulları'nda düzenlenecek olan Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi'nde sergilenmesine karar verildi.

Bu başarılar, Eskişehir Fatih Fen Lisesi'nin öğrencilerinin bilimsel araştırmalara olan ilgisini ve yeteneklerini göstermektedir. Öğrencilerin bu projeleriyle hem okullarını hem de Eskişehir'i başarıyla temsil etmeleri takdir edilmelidir. Bu tür yarışmalar, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine ve araştırma yapma motivasyonlarını artırmalarına yardımcı olur.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi