Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Eskişehir'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Değerlendirildi

Eskişehir'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Değerlendirildi


Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 2023-2024 başvurularını değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi.

Eskişehir'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Değerlendirildi

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 2023-2024 yılı başvurularını değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Ali Çetin'in başkanlığını yaptığı toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Yunus Deniz ve İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Eren katıldı.

KKYDP, tarıma dayalı ekonomik ve altyapı yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlayarak kırsal alanda ekonomik, sosyal ve altyapısal gelişmeyi hedeflemektedir. Program kapsamında Eskişehir'de 2006-2023 yılları arasında toplamda 264 milyon TL tutarında bin 70 proje gerçekleştirilmiş ve 124 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. Bu projeler sayesinde Eskişehir'de 2 bin 810 kişiye istihdam sağlanmıştır.

Eskişehir, 2023-2024 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı için 201 başvurunun yapıldığı, bu başvuruların 190'ının altyapı projeleri ve 11'inin ekonomik yatırım projeleri olduğu belirtilmiştir. Toplamda 159 milyon TL hibe tutarının öngörüldüğü bu başvurularla Eskişehir, Türkiye genelinde programa başvuran yatırımcı sayısında 6., alt yapı yatırımları başvuru sayısında 5. ve alt yapı yatırımları bütçe tutarı miktarında 3. sırada yer almıştır.

Eskişehir'de yapılan bu başvurularla birlikte, 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'ndan sağlanacak hibe miktarının önemli bir kısmının Eskişehir'e tahsis edilmesi beklenmektedir.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi