Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Erzurum polisinden sahte para uyarısı

Erzurum'da polis, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları sahte para ve kurban alımı konularında uyardı ve sahte paranın nasıl ayırt edileceğini gösterdi.

Erzurum polisinden sahte para uyarısı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda vatandaşlara sahte para ve dolandırıcılık konularında bilgilendirmeler yaptı.

Yapılan uyarılarda kurban alım ve satışı yapacak vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar sıralandı. Polis, vatandaşları belediyeler tarafından belirlenmiş hayvan pazarlarında satış için izin almış kişilerle alışveriş yapmaları konusunda uyardı. İnternet üzerinden bedelinin çok altında kurbanlık satışı yapan sitelere güvenilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, satışı yapılan hayvanı görmeden parayı verip hayvanın ikamete getirileceği söylenen kişilere itimat edilmemesi gerektiği belirtildi.

Polis ayrıca, kurban satış yerlerinde para akışının yoğun olması nedeniyle yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık gibi olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Büyükbaş hayvan alırken, hayvana ait pasaporta, küçükbaş hayvanın kulak küpesine dikkat edilmesi gerektiği önerildi. Her türlü şüpheli durumun zaman kaybetmeden 112 acil durum hattına bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

Erzurum'da polis, hayvan pazarında "sahte para" uyarısının yanı sıra, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini göstermek için de çalışmalar yaptı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda broşür dağıtarak bilinçlendirme çalışmalarını sürdürdü.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi