Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Erzurum’dan Avrupa’ya staj için gidiyorlar

Erzurum’dan Avrupa’ya staj için gidiyorlar


Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, Avrupa'daki farklı ülkelerde çeşitli meslek gruplarında staj yapmak amacıyla onlarca öğrenciyi gönderiyor.

Erzurum’dan Avrupa’ya staj için gidiyorlar

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilen ve finanse edilen proje kapsamında, kuaförlük dalında Barselona'ya beş öğrenci ve bir öğretmen, motorlu araçlar teknolojisi dalında Almanya'ya yedi öğrenci ve bir öğretmen, aşçılık dalında ise Portekiz'e beş öğrenci ve bir öğretmen gidecek.

Oltu Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, Avrupa Birliği ülkelerinde stajlarının önemli bir bölümünü gerçekleştiriyor. Merkez Müdürü Önser Yeğin'in göreve gelmesinden sonra yaptığı AB projeleriyle dikkat çeken okul, Türkiye'deki sayılı akredite Mesleki Eğitim Merkezlerinden biri olmayı başardı. Okul, onlarca öğrencisine bugüne kadar 14 günden bir yıla kadar sürenlerle yurt dışında mesleki eğitim imkanı sağladı. Öğrenciler, Avrupa ülkelerinde adeta birer üs kurarak staj yapma fırsatı buldular.

Önser Yeğin, okulun Müdürü ve Proje Koordinatörü olarak, öğrencilerin staj eğitimleri için farklı ülkelere gönderildiğini belirtti. Kuaförlük dalında beş öğrenci ve bir öğretmeniyle Barselona'ya 21 günlük bir staj eğitimi için gidecekler. Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında ise yedi öğrenci, Hamburg'un sanayi kenti Almanya'ya 21 ila 90 gün arasında bir staj için gidecekler. Ayrıca, beş öğrenci ve bir öğretmen Portekiz'e, iki öğrenci ve üç öğretmen de Tayland'ın başkenti Bangkok'a değerli taş işleme ve faset kesim teknikleri üzerine eğitim almak için gidecekler.

Oltu Mesleki Eğitim Merkezi'nin başarılı proje çalışmaları sayesinde bir ay içinde 25 öğrenci ve beş öğretmenin yurt dışı faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve bu organizasyonun rekor bir başarı olduğu ifade edildi. Okulun personeli ve öğrencileri, bu başarıyla gurur duymaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin, Oltu Mesleki Eğitim Merkezi'nin taş işlemeciliğini dünyaya tanıtarak mesleki eğitimde fark yaratma konusunda Müdür Önser Yeğin'in olağanüstü çabalarını takdir etti. Türkiye'deki Mesleki Eğitim Merkezleri arasında sadece iki okulun Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilmesinin önemli bir başarı olduğuna vurgu yaptı.

Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, şimdiye kadar AB ülkelerinde 25 öğretmen ve 95 öğrencinin mesleki alanlarında 14 gün, 21 gün, 90 gün, 180 gün ve 365 gün süren staj eğitimi imkanı bulduğu belirtildi. Öğrencilerin biri Londra'da, dört öğrenci ise Hollanda'da istihdam imkanı buldu. AB staj hareketliliğine katılan tüm öğrenciler, meslek alanlarında iş bulma fırsatı elde ettiler. Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, 2027 yılına kadar akredite olmuş olup, önümüzdeki yıllarda da AB ülkelerine staj eğitimi için öğrenci göndermeye devam edecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi