Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Erzincan’da uygulamalı “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi

Erzincan’da uygulamalı “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi


Erzincan'da, meyve yetiştiren çiftçilere yönelik "Meyve Ağacı Budama" kursu düzenlendi.

Erzincan’da uygulamalı “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi

Bu kurs, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi. Kurs, 15 gün süren bir programı kapsadı ve önce teorik eğitimlerle başladı, ardından uygulamalı olarak budama eğitimi verildi.

Erzincanlı 28 çiftçi, kurs boyunca meyve ağaçları üzerinde pratik eğitimlerini alarak kursu tamamladı. Bu eğitimler sonucunda kursiyerlere bir belge verildi, bu da katılımcıların aldıkları eğitimi resmi olarak belgelendirdiği anlamına geliyor.

Bu tür uygulamalı kurslar, çiftçilere meyve ağaçlarının doğru şekilde budanması ve bakımının nasıl yapılacağı konusunda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar. Bu sayede çiftçiler, meyve ağaçlarının verimliliğini artırabilir, sağlıklı büyümelerini destekleyebilir ve daha kaliteli ürünler elde edebilirler. Ayrıca, bu tür kurslar çiftçilere yeni teknikler ve yöntemler öğreterek tarımsal üretimde verimliliği artırmayı hedefler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi