Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ERÜ, THE 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

ERÜ, THE 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de


Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması'na göre Erciyes Üniversitesi (ERÜ), en iyi 401-500 üniversite aralığında yer alarak önemli bir başarı elde etti.

ERÜ, THE 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

Türkiye'den 75 üniversitenin sıralamada yer aldığı belirtilirken, ERÜ devlet üniversiteleri arasında 13. sırada yer aldı.

THE Sıralama Sistemi, üniversiteleri Öğretim, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Endüstri ve Uluslararası Görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 18 göstergeye göre değerlendiriyor. Bu göstergelerin ağırlığına göre toplam puan belirleniyor. Araştırma Kalitesi %30, Araştırma Ortamı %28, Öğretim %24.5, Endüstri %10 ve Uluslararası Görünürlük %7.5 olarak değerlendiriliyor.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi'nin kuruluşundan itibaren her zaman üst sıralarda yer alan bir üniversite olduğunu vurgulayarak, bu önemli başarıya katkıda bulunan tüm ERÜ mensuplarına teşekkür etti.

Bu başarı, Erciyes Üniversitesi'nin kaliteli eğitim ve araştırma çalışmalarına verdiği önemi ve uluslararası alanda tanınırlığını yansıtmaktadır. Üniversite, sürdürdüğü başarılı çalışmalarla akademik alanda itibarını artırmaya devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi