Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı


Sabancı Vakfı, Enerjisa Enerji ve E.ON'un destekleriyle Hassa'da yeni bir ilkokulun açılışını gerçekleştirdi.

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

Açılış törenine Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Sancaktar, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich, E.ON Vakfı Genel Müdürü Dr. Stephan Muschick, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin toplumsal sorunların çözümünde öncelikli bir alan olduğunu vurgulayarak, Sabancı Vakfı'nın 50 yıldır bu alanda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Deprem sonrasında öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmelerinin önemli olduğunu ifade eden Safkan, "Hatay'a 3 Ayda 3 Okul" sözüyle yola çıktıklarını ve Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sabancı Lassa Ortaokulu ve Sabancı Arsuz Ortaokulu'nu hızlı bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Ayrıca Safkan, Enerjisa Atatürk İlkokulu'nun Enerjisa Enerji ve E.ON'un bağışlarıyla hayata geçirildiğini ve nitelikli eğitim için farklı paydaşlarla iş birliği yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich ise E.ON grubu adına konuşarak deprem sonrası çalışanlarının ve şirketleri tarafından 1 milyon Euro'dan fazla para toplandığını ve bu bağışlarla Hassa'da bir okulun inşa edilmesine karar verildiğini belirtti. Ulbrich, bağışların depremzedelere gerçekten yardım etmek için kullanıldığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti ve E.ON olarak deprem sonrasını iyileştirme ve yerel halkla dayanışma içinde olma kararlılıklarını vurguladı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci ise depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ve elektrik dağıtım altyapısını deprem öncesi kapasiteye getirdiklerini söyledi. Özsürekci, Enerjisa olarak kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtımının yanı sıra bölgenin eğitim ihtiyaçlarına da katkı sağladıklarını belirterek, "Hatay'da 3 Ayda 3 Okul" sözünü hayata geçirdiklerini ve Enerjisa Atatürk İlkokulu'nu açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu proje kapsamında Sabancı Vakfı, Enerjisa Enerji ve E.ON'un iş birliğiyle Hatay'da depremden etkilenen bölgelerde eğitimi desteklemeyi amaçlamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi