Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Enerji tasarrufu temalı geleneksel şiir ve resim yarışması

Enerji tasarrufu temalı geleneksel şiir ve resim yarışması


OEDAŞ, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarda çevre bilinci ve enerji kaynaklarının verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediği bir şiir ve resim yarışması düzenlemektedir.

Enerji tasarrufu temalı geleneksel şiir ve resim yarışması

Yarışmanın yedincisi Eskişehir'de gerçekleştirilmiştir. Ödül törenine Eskişehir Vali Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve OEDAŞ yöneticileri katılmıştır. Yarışmada dereceye giren çocuklar ödüllendirilmiş ve törene katılan tüm çocuklara hediyeler verilmiştir.

OEDAŞ, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmeti sağlamaktadır. Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen "Enerji Tasarrufu" temalı şiir ve resim yarışmasının sonuçları Eskişehir'de açıklanmıştır. Yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılmış ve finalde birinci olan öğrencilere laptop, ikincilere tablet, üçüncülere ise bisiklet ödülü verilmiştir. Törende katılan tüm öğrencilere kırtasiye setleri hediye edilmiştir. Ayrıca, törende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da kutlanmıştır.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, enerjinin önemine değinerek, çocukların çevre bilinci ve enerji tasarrufu konularında farkındalık geliştirdiğini ve bu durumun kendilerini gururlandırdığını ifade etmiştir. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Yalçın, onların çalışmalarının gelecek için umut verici olduğunu belirtmiştir. Aynı zamanda, OEDAŞ olarak toplumun enerjiyi verimli kullanması ve çevreye duyarlı olması konusunda çalışmalarına devam edeceklerini vurgulamıştır.

Yarışmada resim kategorisinde dereceye giren öğrenciler şunlardır:
1. Zeynep Elif Şenlik - Odunpazarı / Meserret İnel İlkokulu - 4. sınıf
2. Miraç Duran - Odunpazarı / Halil Yasin İlkokulu - 4. sınıf
3. Aleyna Altıner - Çifteler / Sakarya İlkokulu - 2. sınıf

Şiir kategorisinde dereceye giren öğrenciler ise şunlardır:
1. Yaman Kuru - Odunpazarı / Melahat Ünügür Ortaokulu - 5. sınıf
2. Ceyda Irmak Fener - Tepebaşı / Atatürk Ortaokulu - 6. sınıf
3. Asmin Kandemir - Odunpazarı / Şehit Güngören Bostan Ortaokulu - 6. sınıf

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi