Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ merkezli 6 ilde örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 29 gözaltı

Elazığ merkezli 6 ilde örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik bir operasyon düzenlendi.

Elazığ merkezli 6 ilde örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 29 gözaltı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından koordine edilen operasyon, 2024 yılı içinde Elazığ'da meydana gelen arsa dolandırıcılığı, kapora dolandırıcılığı, sazan sarmalı ve sosyal medya üzerinden ürün satışı vaadiyle gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık olaylarını araştırmak amacıyla başlatıldı. Operasyon kapsamında tespit edilen 30 şüpheli şahıs, toplam tutarı 1 milyon 704 bin lira olan 19 dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi.

31 Mayıs 2024 tarihinde Elazığ merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, Elazığ'da 23, İstanbul'da 2, Hatay'da 1, Antalya'da 1, Kayseri'de 1 ve Ağrı'da 1 olmak üzere toplam 29 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet 9 milimetre çapında silah ve 20 adet fişek, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet laptop, 30 adet banka kartı, 40 adet sim kart ve 32 adet telefon ele geçirildi.

Yapılan soruşturma sürecinde, tespit edilen toplam 98 dolandırıcılık olayı gerçekleşmeden önlendi. Bu olaylarda toplamda 14 milyon 753 bin lira değerinde dolandırıcılık engellendi. Gözaltına alınan şüphelilerden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 18 şahsa ise adli kontrol kararı verildi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı ve şüpheli durumlarda en yakın polis birimine veya 112 ihbar hattına başvurmalarını tavsiye etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi