Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ’daki köy, 10 leylek yuvasına ev sahipliği yapıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Muratbağı köyü, 10 adet leylek yuvasına ev sahipliği yapmaktadır. Köyde bulunan tüm elektrik direklerine sıralı bir şekilde yuva yapan leylekler, her yıl köye gelerek yavrularını büyütmektedir.

Elazığ’daki köy, 10 leylek yuvasına ev sahipliği yapıyor

Elazığ-Bingöl anayolu kenarındaki direklere yuva yapan leylekler, bahar aylarında köye gelir ve yavrularını büyüttükten sonra tekrar göç ederler. Direkler üzerindeki sıralı leylek yuvaları, çevredeki insanların dikkatini çekmektedir. Köy sakinleri, her leyleğin kendi yuvasına geldiğini belirtmekte ve leyleklerin kendilerine bir şenlik yaşattıklarını ifade etmektedir.

Köy sakini Cahit Alataş, köyde 10 adet leylek yuvası olduğunu belirterek, leylekleri misafirleri olarak gördüklerini söylemiştir. Leyleklerin Ağustos ayının sonlarında göç ettiklerini ve bahar mevsiminde tekrar geri geldiklerini dile getirmiştir. Her leyleğin kendi yaptığı yuvaya geldiğini ve burada yumurtlama dönemlerini geçirdikten sonra yavrularını bir süre besledikten sonra tekrar Ağustos ayında yavrularıyla birlikte göç ettiklerini belirtmiştir. Köy halkı, leyleklere alıştıklarını ve onları bir şenlik gibi yaşadıklarını ifade etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi