Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ’da yenilikçi eğitim yaklaşımı: "Better Together Projesi"

Elazığ’da yenilikçi eğitim yaklaşımı: "Better Together Projesi"


Elazığ'da bulunan İsmet Paşa İlkokulu öğretmenleri, e-Twinning projesi aracılığıyla öğrenciler arasında empati ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Elazığ’da yenilikçi eğitim yaklaşımı:

Bu projenin adı "Better Together" (Birlikte Daha İyi) olarak belirlenmiş olup, Şubat ayında yerli ve yabancı ortaklarla birlikte başlatılmıştır.

Proje kapsamında, özel gereksinimli öğrencilerin akranlarıyla ilişkilerini geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamak ve toplumun bir parçası olarak yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak için ters entegrasyon yöntemi kullanılmaktadır. Normal gelişim gösteren öğrencilerle etkileşim içinde olan özel gereksinimli öğrenciler aynı ortamlarda ve etkinliklerde bir araya gelerek günlük yaşam becerileri ve sosyal yeteneklerini geliştirmekte, ayrıca empati, hoşgörü ve bireysel farklılıkları kabul etme gibi değerleri öğrenmektedir.

İsmet Paşa İlkokulu öğretmenleri, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine ve en iyi şekilde gelişmelerine olanak tanıyan bu yenilikçi proje üzerinde büyük bir titizlikle çalışmaktadır. Projeye büyük bir heyecanla devam eden öğretmenler, öğrencilerin sosyal ve duygusal yönden gelişimlerini desteklemek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir rol üstlenmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi