Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ'da salep soğanı toplayan 8 kişiye 3 milyon 100 bin lira ceza

Elazığ'da son 15 gün içerisinde jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, biyoçeşitliliği tahrip eden salep bitkisi toplama faaliyetinde bulunan 8 kişi tespit edilmiş ve toplamda 130 kilogram salep bitkisine el konulmuştur. Bu kişilere "Biyoçeşitliliği Tahrip Etme" suçundan 3 milyon 100 bin lira idari para cezası kesilmiştir.

Elazığ'da salep soğanı toplayan 8 kişiye 3 milyon 100 bin lira ceza

Elazığ'da yapılan doğa koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında, jandarma ve DKMP ekipleri doğadan salep toplama faaliyetinde bulunan 8 kişiyi tespit etmiştir. Bu operasyonlar sonucunda toplamda 130 kilogram salep bitkisi ele geçirilmiş ve Elazığ DKMP Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Ayrıca, salep toplama suçu işleyen 8 kişiye "Biyoçeşitliliği Tahrip Etme" suçundan 3 milyon 100 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Ele geçirilen salep soğanları ekipler tarafından tekrar doğaya kazandırılmıştır.

Elazığ'da doğa koruma ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız bir şekilde devam ettiği bildirilmektedir. Bu tür operasyonlarla doğal yaşam alanlarının ve biyoçeşitliliğin korunması amaçlanmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi