Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ’da salep bitkisi toplayan 4 kişiye idari para cezası uygulandı

Elazığ’da salep bitkisi toplayan 4 kişiye idari para cezası uygulandı


Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde gerçekleşen bir operasyonda, jandarma ekipleri tarafından 4 kişi salep bitkisi toplarken tespit edildi.

Elazığ’da salep bitkisi toplayan 4 kişiye idari para cezası uygulandı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, önleyici kolluk devriye faaliyeti sırasında O.S., İ.S., S.S. ve C.S. isimli şahısların salep bitkisi topladıklarını belirledi.

Şahısların topladıkları 98,5 kilogram salep bitkisi, jandarma tarafından el konularak Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Salep bitkisi, biyolojik çeşitliliği koruma amacıyla hassas bir bitki türü olarak değerlendirilmekte ve koruma altına alınmaktadır.

Salep bitkisi toplayan şahıslara "biyolojik çeşitliliği tahrip etme" suçundan idari para cezası uygulandı. Bu ceza, doğal yaşam alanlarını korumak ve bitki popülasyonlarını sürdürmek için alınan önlemlere uymayan kişilere yönelik bir yaptırımdır. İdari para cezaları, çevre ve doğal kaynakların korunması amacıyla uygulanan yasal düzenlemeler çerçevesinde verilmektedir.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ve Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı, doğal çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması için hassas bölgelerdeki denetimlerini sürdürerek, benzer suçları önlemeye yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi