Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ'da "Ausbildung" semineri düzenlendi

Elazığ'da "Ausbildung" semineri düzenlendi


Elazığ'da A.S.D. Danışmanlık firması tarafından düzenlenen "Ausbildung" semineri, Almanya'da çalışmak, meslek edinmek veya mesleğini devam ettirmek isteyenlere yönelik olarak gerçekleştirildi.

Elazığ'da

Seminerde Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) iş ortaklarının katılımıyla bir araya gelindi ve Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı. Programın başlığı "Geleceğini bizimle şekillendir" olarak belirlendi ve Ausbildung hakkında merak edilen konular, iş, çalışma, meslek edinme ve oturum izni fırsatları üzerine katılımcılara bilgi verildi.

A.S.D. Danışmanlık Eğitim Müdürü Şahin Kılıç, seminer hakkında bilgi vererek, "Firmamız ev sahipliğinde Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş ortaklarımızın katılımıyla Öğretmenevi toplantı salonunda 'Ausbildung' semineri düzenleyeceğiz. Ausbildung, Almanya'da çıraklık ve mesleki eğitim şeklidir. Bu eğitime Almanya'da maaşlı meslek eğitimi diyebiliriz. Bu eğitim, 300'den fazla alanda hem teorik hem de pratik deneyimi içerir. Almanya'nın meslek edindirme projesi olan Ausbildung programı ile 18-30 yaş arasındaki vatandaşlarımızı Almanya'nın nitelikli iş gücüne dahil etmeyi amaçlamaktayız" şeklinde konuştu.

Şirket Yöneticisi Ali Erikli ise programı Türkiye ve Almanya'ya bir hizmet sunmak amacıyla düzenlediklerini ifade etti. Bu seminer ile katılımcılara Almanya'da mesleki eğitim ve çalışma fırsatları hakkında bilgi verilerek, Türk gençlerinin Almanya'nın iş gücüne katılımını desteklemek hedeflenmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi