Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ’da ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ semineri verildi

Elazığ’da ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ semineri verildi


Elazığ'da bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışanlara, "kadına yönelik şiddetle mücadele" ve "erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele" konularında eğitim semineri verildi.

Elazığ’da ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ semineri verildi

Bu seminer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın katkılarıyla düzenlendi. Seminer, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi ve sinevizyon gösterimleri eşliğinde "kadına yönelik şiddetle mücadele" ve "erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele" konularında sunumlar yapıldı.

Seminerde, şiddetin tanımı, türleri, yaygınlığı, şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetler, aile içi şiddetle mücadelede yasal mevzuat, erken yaşta ve zorla evliliklerde yasal mevzuat ve tedbir kararları, elektronik kelepçe gibi konular ele alındı. Ayrıca, kolluk kuvvetleri tarafından Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı hakkında bilgilendirme yapıldı ve broşür dağıtıldı.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, seminer hakkında bilgi vererek, ilin 2022-2025 yılları arasındaki kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planı çerçevesinde özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarına yönelik farkındalık eğitim çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Ergün, kadına yönelik şiddetin her türlüsünü önlemek amacıyla toplumun her alanına ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi