Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenlere yapılan saldırılara tepki

Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenlere yapılan saldırılara tepki


Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Halil Kallat, İstanbul ve Ankara'da eğitimcilere yönelik gerçekleştirilen saldırıların artık sabrı taşırdığını vurgulayarak, öğretmenlerin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için caydırıcı önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenlere yapılan saldırılara tepki

Sarıyer ve Ankara Pursaklar'da yaşanan saldırıları kabul edilemez olarak nitelendiren Kallat, öğretmenlerin okullarda öğrencilerin gözü önünde şiddete maruz kalmasının toplum vicdanını ciddi şekilde yaraladığını belirtti.

Kallat, açıklamasında öğretmenlerin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için caydırıcı önlemlerin acilen alınması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, pedagoji ve psikoloji hakkında yeterli bilgisi olmayan kişilerin öğretmenlere karşı tavır almasının, öğretmenlerin aidiyet duygularını zayıflattığını ve mesleklere karşı olumsuz bir etki yarattığını ifade etti. Kallat, öğretmenlere yönelik şiddetin ve zorbalığın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, yapılan saldırıları kınadığını ve saldırganlara karşı caydırıcı önlemler alınacağını belirtti.

Bu açıklamalarla birlikte, Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Halil Kallat, öğretmenlere destek vererek şiddete karşı önlem alınması çağrısında bulunmuştur. Öğretmenlerin güvenli bir ortamda görevlerini yapabilmeleri ve şiddete maruz kalmadan çalışabilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması önemlidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi