Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ege Bölgesi’ndeki buluşçu öğrencilerin projeleri ilk kez Denizli’de

Ege Bölgesi’ndeki buluşçu öğrencilerin projeleri ilk kez Denizli’de


Denizli'de gerçekleşen Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali, Ege Bölgesi'ndeki çeşitli illerden (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli) katılan okulların 100 projesini sergileme fırsatı sundu.

Ege Bölgesi’ndeki buluşçu öğrencilerin projeleri ilk kez Denizli’de

Bu yarışma, Denizli'nin EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi ve İzmir dışında ilk kez bir başka kent ev sahipliği yaptı.

Ege Bölgesi'ndeki okullarda hazırlanan 887 proje arasından jüri tarafından sergilenmeye değer görülen 100 proje, bölge finaline katıldı. Bu projeler arasından başarılı olanlar, Türkiye finalinde yarışma hakkı kazanacak. Sergide yer alan projeler, ziyaretçilerin üç gün boyunca Denizli'deki ortaokul öğrencileri tarafından görülebilecek.

Muğla'dan katılan Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin Müdürü Bekir Cevizci, 90 başvuru arasından 13 projeyle yarışmaya katıldıklarını belirtti. Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin başvurularının Ege Bölgesi'ndeki projelerin yüzde 13'ünü oluşturduğunu ve Türkiye genelinde en çok proje başvurusu yapan ikinci okul olduklarını ifade etti. Cevizci, projelerin günlük hayat problemlerine yönelik çözümler sunduğunu ve patent ve inovasyon değeri taşıdığını vurguladı.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Elif Su Demir, projelerinin "Bir Doğal Boyar Madde Kaynağı: Xanthoria Parietina" olduğunu belirtti. Sentetik boyar maddelerin insanlar ve çevre üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğunu söyleyen Demir, doğal boyar maddelere olan ihtiyacı vurguladı. Xanthoria Parietina adlı bir bitki türünden elde ettikleri doğal boyar maddenin ahşap üzerindeki etkinliğini göstermeyi amaçladıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Projenin özgün kılan noktanın ise bu doğal boyar maddenin ahşap üzerinde etkili olmaması olduğunu belirtti.

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali, öğrencilerin bilimsel ve yenilikçi projeler geliştirmelerine fırsat sağlayan bir platform oluşturarak gençlerin bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmayı amaçlamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi