Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Edirne Ulus Pazarı, Kakava Hıdırellez Şenlikleri ile Bulgar Müşterilerine Ev Sahipliği Yapıyor

Edirne Ulus Pazarı, Kakava Hıdırellez Şenlikleri ile Bulgar Müşterilerine Ev Sahipliği Yapıyor


Edirne'nin ünlü sosyete pazarı olan Ulus Pazarı, yıllardır yerli ve yabancı binlerce turistin alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Özellikle Bulgar müşterilerin tercih ettiği pazar, Kakava Hıdırellez Şenlikleri ile birlikte hareketleniyor.

Edirne Ulus Pazarı, Kakava Hıdırellez Şenlikleri ile Bulgar Müşterilerine Ev Sahipliği Yapıyor

Edirne'nin tarihi Ulus Pazarı, sosyete pazarı olarak da bilinir ve yıllardır binlerce yerli ve yabancı turistin alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Özellikle her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle pazar hareketlenmekte ve ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Kakava Hıdırellez Şenlikleri, 2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine girmiş ve Edirne'de her yıl kutlanmaktadır. Bu şenlikler, baharın müjdesini verirken aynı zamanda tarihi bir kalabalığa sahne olmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin Edirne'ye akın etmesiyle birlikte Ulus Pazarı da yoğunluk yaşamaktadır.

Özellikle son yıllarda Bulgar ve Yunan vatandaşları, alışveriş yapmak için Ulus Pazarı'nı tercih etmeye devam etmektedir. Bulgar vatandaşlar, özellikle Edirne'de alışveriş yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etmişlerdir. Pazar esnafı da Bulgar müşterilerin yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduklarını belirtmiştir.

Bunun yanı sıra, Edirne'deki sınır kapılarında da alışveriş yapmak için gelen araç yoğunluğu gözlemlenmektedir. Bu durum, bölgenin ticari canlılığını artırmaktadır.

Edirne'ye alışveriş yapmaya gelen Bulgar vatandaşlardan Santa Dimitrova, "Edirne'ye alışveriş yapmaya geldik. Evin ihtiyaçlarını aldık ve fiyatların çok uygun olduğundan çok memnunuz" şeklinde konuşmuştur. Aynı şekilde Bulgaristan'dan gelen İsmet Yakup da Edirne'yi sevdiklerini ve ayda en az 2 defa ziyaret ettiklerini belirtmiştir.

Ulus Pazarı esnafından Gülay Kaya, genellikle Bulgarların pazarlarını tercih ettiğini ve işlerden memnun olduklarını ifade etmiştir. Esnaf Bekir Kaya ise Bulgar ve Yunan turistlerin pazarlarına ilgi gösterdiğini ve karşılıklı memnuniyetin olduğunu belirtmiştir.

Edirne Ulus Pazarı, Kakava Hıdırellez Şenlikleri ve Bulgar müşterileriyle canlı bir atmosfer yaşamaya devam etmektedir.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi