Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi

EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi


Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı'na kabul edildi ve Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi

Belge, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenen "Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon" konferansında takdim edildi. Törende EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent'e belge YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından verildi. Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da törende yer aldı.

EBYÜ, Kurumsal Akreditasyon Programı sürecinde YÖKAK Değerlendirme Takımı tarafından saha ziyaretiyle değerlendirildi. Değerlendirme, liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı başlıkları altındaki ölçütlerin PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü çerçevesinde yapıldı.

Kurumsal Akreditasyon Belgesi, EBYÜ'nün ulusal ve uluslararası tanınırlığını artıracak bir belge olarak önem taşımaktadır. EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu, YÖKAK yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından da yayınlanacak ve üniversite diplomasının uluslararası geçerliliğine katkı sağlayacak. Ayrıca, EBYÜ'nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak ve üniversitenin ulusal tanınırlığına katkıda bulunacak.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversitenin Kurumsal Akreditasyon Programı'na kabul edilen üniversiteler arasına girmesinin "Anadolu'da bir dünya üniversitesi" vizyonuna önemli bir katkı sağladığını belirtti. Bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personel ile öğrencilere ve paydaşlara teşekkür etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi