Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Eber Gölü'nde su seviyesinin azalması kuş türlerini olumsuz etkiledi

Türkiye'nin en büyük göllerinden biri olan Eber Gölü'nde su seviyesinin düşmesi, yaklaşık 150 kuş türünün popülasyonunu olumsuz etkileyebilir.

Eber Gölü'nde su seviyesinin azalması kuş türlerini olumsuz etkiledi

İklim değişikliği ve artan kuraklık nedeniyle göldeki su seviyesi kritik düzeylere indi. Bu durum, gölde yaşayan kuş türlerinin beslenme ve barınma olanaklarını azaltarak, popülasyonlarını tehdit ediyor. Göldeki adacık sayısının artmasıyla birlikte bazı kuş türleri su yüzeyine daha yakın bölgelere çekilmek zorunda kaldı.

Eber Gölü Alan Kılavuz ve Rehberi Kadir Ateş, yaptığı açıklamada göldeki kuş türlerinin su seviyesinin düşmesinden olumsuz etkilendiğini belirtti. Ateş, gölde yaklaşık 146 çeşit kuş türünün bulunduğunu ve bu türlerin çoğunun suya ve karaya özgü yaşam alanları olduğunu ifade etti. Balık populasyonundaki azalma nedeniyle saka kuşlarının da gölde gözlenmediğini dile getirdi. Ateş, flamingo, yalı çapkını, saka, sumru gibi kuş türlerinin gölde halen bulunduğunu ancak gelecekte su seviyesinin azalması nedeniyle gölü terk etmemeleri için endişe ettiklerini vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi