Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Dumandan zehirlenen köpekleri yaşatmak için kendi oksijen maskelerini verip kalp masajı yaptılar

Dumandan zehirlenen köpekleri yaşatmak için kendi oksijen maskelerini verip kalp masajı yaptılar


Antalya'da meydana gelen yangında maalesef içeride mahsur kalan 2 köpek, itfaiye erlerinin çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Dumandan zehirlenen köpekleri yaşatmak için kendi oksijen maskelerini verip kalp masajı yaptılar

Yangın Güzeloba Mahallesi'ndeki bir sitede bulunan bir dairenin giriş katında meydana geldi. Ev sahibi Raşit B.'nin olay sırasında evde olmaması üzerine komşular, dumanı fark ederek durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, komşular da apartmanda Raşit B.'ye ait 2 köpeğin olduğunu bildirdi.

Yoğun duman altında kalan köpeklere ulaşan itfaiye ekipleri, onları binadan çıkardı. Ancak köpekler yoğun dumandan etkilendi ve nefes almakta zorlandı. Bir itfaiye eri, kendi oksijen maskesini köpeklere takarak aynı zamanda kalp masajı yapmaya çalıştı. Ne yazık ki, itfaiye erinin tüm çabalarına rağmen 2 köpek kurtarılamadı. Yangına şahit olan apartman görevlisi Ali Bekmezci, komşuların haber vermesinin ardından elektrik şartellerini kapattığını ve apartman kapısını açtığını, ancak yoğun duman nedeniyle daireye giremediğini belirtti. Bekmezci, "Yoğun bir duman vardı. Kapıyı açtım, içerisi zindan gibiydi. Göz gözü görmüyor, nefes dahi alınamıyordu. Köpeklerin içerde olduğunu biliyordum. Ama bir şey yapamadım" şeklinde konuştu.

Bu olayda maalesef köpekler hayatını kaybetmiştir ve itfaiye erlerinin çabaları sonuç vermemiştir. Yangının çıkış sebebi ve diğer ayrıntılarla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi