Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Domaniç'te meyve ağaçlarını dolu vurdu

Domaniç'te meyve ağaçlarını dolu vurdu


Kütahya'nın Domaniç ilçesi, Ortaca köyünde meydana gelen dolu yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi ve meyve ağaçları ile sebze bahçelerine zarar verdi.

Domaniç'te meyve ağaçlarını dolu vurdu

Ortaca köyünde akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı, meyve ağaçları ve sebze bahçelerinde zarara yol açtı. Köy Muhtarı Sinan Yavuz, sağanak yağışın ardından gelen ve yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı sonrasında her yerin beyaza büründüğünü belirtti. Yavuz, dolu tanelerinin bazı bölgelerde 5 santimetreye kadar ulaştığını ifade etti. Bu durumda meyve ağaçları, sebze bahçeleri, yonca ve fasulye ekili alanların zarar gördüğünü söyledi.

Öte yandan, Domaniç-Tavşanlı karayolunda şiddetli yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yoğun yağış nedeniyle görüş mesafesi düştü ve sürüş koşulları zorlaştı.

Bu tür hava olaylarından etkilenen bölgelerde, tarım alanları ve çiftçiler zarar görmekte ve ekonomik kayıplar yaşanmaktadır. Bölgedeki ilgili kurumlar, zarar gören çiftçilere destek sağlamak ve gerekli önlemleri almak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi