Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Dolandırıldığını öne süren müteahhit önce dairenin kapısını betonla kapattı, sonra 'afişli' tepki gösterdi

Dolandırıldığını öne süren müteahhit önce dairenin kapısını betonla kapattı, sonra 'afişli' tepki gösterdi


Adana'da dolandırıldığını iddia eden bir müteahhit, binasının girişine "Firma dışında yapılan alım satımlardan doğacak mağduriyetten müteahhit firma kesinlikle sorumlu değildir" yazısını astı.

Dolandırıldığını öne süren müteahhit önce dairenin kapısını betonla kapattı, sonra 'afişli' tepki gösterdi

Daireyi satın alan H.K., kimseyi dolandırmadığını, daireyi para ödeyerek aldığını ancak bir türlü taşınamadığını, bu nedenle müteahhit ile mahkemelik olduğunu belirtti.

Adana'da müteahhit Abdullah Kapan (46), sattığı bir dairenin sahibi konusunda karışıklık yaşandığını ifade etti. Kapan, daireyi satın alan kişinin kendisine karşılıksız çek verdiğini ve bu yüzden mağdur olduğunu, bu nedenle kişiyi mahkemeye verdiğini ileri sürdü. Kapan, daireyi satın alan kişinin, mülkü elinden gitmemesi için başka birine sattığını iddia etti. Abdullah Kapan, daireyi H.K. (52) isimli şahsın satın aldığını, ancak bunun da hileli bir satış olduğunu ve daireyi ilk satın alan kişinin H.K.'yi tanıdığını öne sürdü.

Bu durum karşısında dolandırıldığını savunan Kapan, geçtiğimiz ay dairesinin kapısına duvar örerken, olayın mahkemeye taşınması nedeniyle binasının girişine "Müteahhit firma dışında yapılan alım satımlardan doğacak mağduriyetten müteahhit firma kesinlikle sorumlu değildir" yazısını astı.

"Dolandırıldığım için yazı astım"
İhlas Haber Ajansı'na konuşan müteahhit Abdullah Kapan, "Benden daire alıp beni dolandıran kişiler bu adamın tanıdıkları. Kendi paramın kaybına değil, bu adamın dolandırıcılık yapmasına üzülüyorum. Zararımızı karşılamak istiyoruz. 2 milyon lira zararım var. Bu nedenle binanın girişine bu yazıyı asmak zorunda kaldım" dedi.

"Amcam bizi dolandırdı"
Daireyi satın alan H.K.'nin yeğeni Mete K., babası Hüseyin K.'yi amcasının dolandırdığını iddia ederek, "Babam 14 yıldır mahkum. Amcam ise babamın yasal varisi. Babam bir gün beni arayıp amcamın arazi satışı nedeniyle yatırması gereken parayı yatırmadığını söyledi. Osmaniye'deki araziden gelen parayı hala alamadık. O da bizi dolandırdı" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı'na telefonla ulaşan H.K., iddiaların asılsız olduğunu söyledi. H.K., müteahhit Abdullah Kapan'ın, para verip satın aldığı eve girmesine engel olduğunu, evin kapısına duvar ördüğünü, Kapan'ın söylediği gibi evi aldığı kişiyi tanımadığını ve müteahhit ile mahkemelik olduklarını dile getirdi. H.K., yeğeninin suçlamalarına ise arazinin tapulu olduğunu, üzerine geçirme gibi bir durumun olmadığını, iddiaların "deli saçması" olduğunu ve yeğeniyle de mahkemelik olduklarını belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi