Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Dolandırıcıların senaryosu "pes" dedirtti: Sahte polis aileyi böyle kandırmaya çalıştı

Dolandırıcıların senaryosu "pes" dedirtti: Sahte polis aileyi böyle kandırmaya çalıştı


Kırıkkale'de, kendisini polis olarak tanıtan bir dolandırıcı, 71 yaşındaki Hacer Özkılıç ve ailesini kuyumcu dolandırıcılığı yalanıyla kandırmaya çalıştı. Neyse ki, asayiş polisinin dikkati sayesinde aile, 173 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu.

Dolandırıcıların senaryosu

Hacer Özkılıç, telefonla arayan dolandırıcının, kızının, oğlunun ve damadının kuyumcu dolandırıcılığından gözaltına alındığı yalanıyla para talep ettiğini anlattı. Dolandırıcı, aynı yöntemle Özkılıç'ın kızı ve damadını da arayarak aileyi panik içinde bıraktı ve gönderdiği banka hesap numarasına para yatırmalarını istedi. Ancak polis ekipleri, durumu fark ederek aileyi dolandırılmaktan kurtardı. Hacer Özkılıç ve ailesi, olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Hacer Özkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dolandırıcı mısınız?" diye sorduğunda karşı tarafın "Hayır, emniyetten arıyoruz" yanıtını verdiğini belirtti. Daha önce de benzer bir dolandırıcılık girişimiyle karşılaştığını ifade eden Özkılıç, "Kırıkkale Emniyetine teşekkür ederim, beni kurtardılar. Vatandaşlar benim gibi kanmasın" dedi.

Özkılıç'ın damadı Murat Aksakal da benzer bir dolandırıcılık girişimi yaşadığını, dolandırıcının kendisine "Emniyet Müdürlüğü'nden arıyorum" diyerek yönlendirmelerde bulunduğunu aktardı. Aksakal, eşine ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını ve dolandırıcılığın senaryosunun eşine de uygulandığını belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi