Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Doğru ağaç kesme eğitimi verildi

Doğru ağaç kesme eğitimi verildi


Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Aydınpınar Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen eğitimin birinci kısmında doğru ağaç kesme teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği kanununa uyulması gereken hususlar ve yürürlükte bulunan standardizasyon esasları hakkında bilgiler verildi.

Doğru ağaç kesme eğitimi verildi

Bu kısımda, katılımcılara ağaçların nasıl boylanacağı ve nasıl değerlendirileceği konularında uygulamalı olarak gösterimler yapıldı. Ayrıca, uygulama sırasında karşılaşılan sorunlar katılımcılar tarafından dile getirilerek karşılıklı olarak değerlendirildi.

Eğitimin ikinci kısmında ise üretimde görevli tüm şef ve memurlara, standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Bu kısımda, üretim sürecindeki standartlara uygunluğun önemi vurgulandı ve ölçüm ve tasnif işlemlerinin nasıl doğru bir şekilde yapılacağına dair bilgiler paylaşıldı.

Eğitimin sonunda, 2024 yılında belirlenen programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve uygulamaya geçilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kazasız bir yıl geçirilmesi temennisinde bulunuldu.

Bu eğitimle birlikte Aydınpınar Orman İşletme Şefliği personeli, doğru ağaç kesme teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği kanunlarına uyulması gereken hususlar, standardizasyon esasları ve ölçüm-tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar konularında bilinçlendirildi. Bu sayede, orman işletme faaliyetlerinin daha güvenli ve standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi