Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor


Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Türkiye'yi temsil etmek üzere Houston NASA Uzay Merkezi'nde düzenlenen Conrad Challenge 2024 yarışmasına seçildi.

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Conrad Challenge, NASA tarafından düzenlenen önemli bir yarışmadır ve Healthy Companions takımı, 1000 takım arasından seçilen 5 finalistten biri olarak Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti ve NASA'nın Houston Uzay Merkezi'ne gitmeye hak kazandı.

Healthy Companions takımı, Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından kuruldu. Takım, Conrad Challenge'da 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin bilim, teknoloji ve inovasyon kullanarak küresel etki yaratmalarını ve sorunları çözmelerini teşvik eden bir yarışmada Türkiye'yi temsil ediyor.

Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerine hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Son teknolojileri kullanarak nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi özellikleri bir araya getiren bu cihaz, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Aynı zamanda telefon uygulamasıyla entegre olan bir yapay zeka desteği de sunarak, evcil hayvan sahiplerine kişiselleştirilmiş çözümler sunma ve sağlık durumuyla ilgili önemli bilgiler sağlama imkanı sağlıyor.

Healthy Companions takımı, "Türkiye'den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri'nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

Takım, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Ayrıca, barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan geri bildirimler alarak ürünlerini geliştirdi.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, öğrencilerin bu başarısının, Bahçeşehir Koleji'nin araştırmacı, yenilikçi ve bilim ve teknoloji üreten bir eğitim anlayışıyla geleceğe yönelik nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini bir kez daha vurguladığını belirtti. Ayrıca, NASA'nın Texas'taki Uzay Merkezi'nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions takımına başarılar diledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi