Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı

Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı


Diyarbakır Final Okulları öğrencileri, dünyanın en önemli fizik laboratuvarlarından biri olan CERN Laboratuvarı'nda yapılan "Big Bang" deneyi hakkında bilgi alma şansı buldular.

Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı

Aynı zamanda diğer deney çalışmalarını da gözlemleme fırsatı yakalayan öğrenciler, CERN'deki deneyin mevcut durumu hakkında bilgi edindiler.

Öğrenciler ayrıca panoramik şehir turlarıyla farklı kültürleri tanıma ve tarihleri hakkında bilgi edinme imkanı buldular. Lozan-Montrö Antlaşmalarının imzalandığı mekanları ziyaret ettiler ve Birleşmiş Milletler binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler, Cite des Science'da 3D gösteri ortamına, planetaryuma, kütüphanelere ve devam eden deney çalışmalarına da katıldılar. Sen Nehri'nde tekne gezintisi yaparak ve Eiffel Kulesi'ne çıkarak lazer gösterisini izleyerek keyifli zaman geçirdiler. Ayrıca, Disneyland'da da eğlenceli bir deneyim yaşadılar.

İsviçre-Fransa gezisi sırasında öğrenciler, kendilerini geliştirme fırsatı buldular ve dünya genelinde yakından takip edilen bilimsel çalışmalara katıldılar. Final Okulları Fizik Zümre Başkanı Erdal Gündüz, program hakkında konuşarak öğrencilerin bilim dünyasındaki çalışmaları ve son noktayı yerinde görme fırsatı yakaladıklarını belirtti. Ayrıca, CERN tarafından üretilen teknolojinin yaşantımızdaki yeri ve gelecekteki önemini kavramalarını sağladıklarını ifade etti. Programın öğrencilerin bilimsel yöntem becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu ve deneyerek ve yaşayarak öğrenme sürecini desteklediklerini vurguladı. Öğrencilere hayal kurmanın sınırları olmadığını ve başarı için çalışmanın önemini anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. Ayrıca, kültürel keşifler ve ülkelerin tarihini ve dokusunu yerinde yaşayarak öğrenme fırsatı verdiklerini belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi