Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehit ettiği 2'si çocuk 10 kişi anıldı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehit ettiği 2'si çocuk 10 kişi anıldı


Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde, 32 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda hayatını kaybeden 2'si çocuk 10 kişi anıldı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehit ettiği 2'si çocuk 10 kişi anıldı

Silvan ilçesinde asker kıyafeti giymiş PKK'lı teröristlerin 32 yıl önce aralarında cami imamının da bulunduğu 2'si çocuk 10 kişiyi öldürdüğü Yolaç (Susa) köyü katliamı, Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Susa-Der) köyde düzenlediği etkinlikle anıldı. Mezarlıkta gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve katılımcılar saldırıda hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti.

Adnan Balyen, katliamı anlatırken, Silvan'ın 162 köyünden biri olan Susa'nın seçilmesinin nedeninin, İslami davanın her eve girmesi ve gençlerin bu camide Kur'an dersi alması olduğunu belirtti. Balyen, "Silvan'ın birçok köyünde, mezrasında, merkezde, hatta Kandil'e kadar, Silvan'ın Susa köyünde İslami dava büyüyor, gençler İslami dava ile tanışıyorlar, gençler camiye gidip Kur'an dersi alıyorlar" dedi.

Balyen, Susa köyündeki 8 yaşından 70 yaşına kadar herkesin İslami davayla tanıştığını belirtti ve şunları ekledi: "PKK, Kandil karar verdi; bunun önünü almamız gerekir, bunları bir şekilde öldürmemiz gerekir. İslam tarihinde, insanlık tarihinde normalde kimse ibadethanelerde öldürülmez, kimse camilerde öldürülmez. Fakat bu dinsiz örgüt, bunu göze alarak, bu sorumluluğu göze alarak, buna katlanarak bu Müslümanları camide katletti. Müslüman ülkelerde Müslümanlar camide katledilmez. Bir İsrail yapar, bir de PKK yapmıştır."

Balyen, bu katliamın dünya tarihinde benzeri az görülen bir vahşet olduğunu belirterek, "Kur'an için, cami için bedel gerekiyordu. Bu gençlerimiz, Susa'daki şehitlerimiz bir bedel vermeleri gerekirdi. Onlarca genç burada Kur'an dersi almaya başladılar. Şehit Abülhaluk yeni atanmıştı, 26 yaşındaydı ve burada görevlendirilmişti. O da Kur'an dersi veriyordu. Bu caminin etrafını sarıp bu şehitleri katletmek istediler. 10 şehidimiz, 5 gazimiz cami imamı ile beraber namaz kılarken, tesbihat yaparken camiyi basıyorlar. Köylülere, kimse bunları hastaneye götürmesin diyorlar. Bir köylü, yaralıları bir araçla Silvan'a, hastaneye yetiştiriyor. 10 şehidimiz burada şehit oluyor, 5 kişi de gazi oluyor. 4 gazimiz halen hayatta, biri ise vefat etti. PKK, dünya ve insanlık tarihinde yaptığı en vahşi katliamlardan birini gerçekleştirmiştir. Susa katliamı, bu camide ve bu avluda meydana gelmiştir" dedi.

Program, yapılan dua ile sona erdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi