Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Diyarbakır’da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Diyarbakır’da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, ağaç budama esnasında parmağı kopan genç, ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

Diyarbakır’da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Lice ilçesinde ağaç budama çalışması yaparken sol elinin baş parmağını koparan 28 yaşındaki Servan Doğuş, yakınları tarafından hemen Lice Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından ileri tedavi gereksinimi belirlendi ve ambulans helikopter talep edildi. İlçeden havalanan ambulans helikopter, Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesi'nde bulunan helikopter pistine indirildi. Hasta, burada bekleyen ambulansla Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

Olayın ardından hızla harekete geçen sağlık ekipleri, parmağı kopan genç için en hızlı ve etkin şekilde tedavi imkanı sağlamak adına ambulans helikopteri kullanarak hastaneye sevk etti. Bu sayede zaman kaybı en aza indirgenerek genç hastanın acil tedaviye erişimi sağlandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bu olay, sağlık ekiplerinin koordineli çalışması ve ambulans helikopterinin kullanımıyla başarılı bir şekilde sonuçlandı. Hasta, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde gerekli tedavi sürecine alındı.

Sağlık ekipleri, bölgede yaşanan acil durumlara hızlı müdahale edebilmek ve hastaları en uygun sağlık merkezlerine taşıyabilmek için ambulans helikopterlerin kullanımını etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu tür acil vakalarda zamanında müdahale hayati önem taşımaktadır.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi