Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Diyarbakır’da işletmelere hijyen eğitimi

Diyarbakır’da işletmelere hijyen eğitimi


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET iş birliğiyle gerçekleştirilen "İşimiz Temiz Projesi" kapsamında Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki işletmelere hijyen eğitimi verildi.

Diyarbakır’da işletmelere hijyen eğitimi

Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi eğitmenleri tarafından sağlanan eğitim, yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren mikro işletmelerin hijyen standartlarını yükselterek öne çıkmalarını ve tercih edilmelerini sağlamayı hedefliyor.

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevher Defne Eyyubi, Diyarbakır'daki bir işletmede verilen eğitimlerle ilgili olarak, hijyen normlarını yükseltmeyi amaçlayan mikro işletme sahipleri, çalışanlar ve tüm bireyler için ücretsiz olarak sunulan eğitimlere değindi. Ayrıca, projenin işletmelerin hijyen kapasitelerini artırarak tercih edilebilirliklerini yükseltmeyi ve gelirlerini artırmayı hedefleyen bir adım olduğunu belirtti. Proje kapsamında, isteyenlere Millî Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak Europass Sertifika Eki sunulduğunu ifade etti. Bu sertifikaya sahip olan kişiler, ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesiyle Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken avantaj elde edebilmektedir.

Başkan Eyyubi, "Proje eğitimini tamamlayan ve web sitesine kayıt olan işletmeler, İşimiz Temiz İşletme Belgesi, İşimiz Temiz çıkartması, manifesto posteri ve temizlik takip çizelgelerinden oluşan İşimiz Temiz Kiti ile birlikte OPET avantajlarından yararlanma imkanına sahip olmaktadır" şeklinde konuştu.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi