Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Dicle Elektrik'ten enerji dağıtımında risk uyarısı

Dicle Elektrik'ten enerji dağıtımında risk uyarısı


Dicle Elektrik'ten enerji dağıtımında risk uyarısı

Dicle Elektrik'ten enerji dağıtımında risk uyarısı

Dicle Elektrik, Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde kesintisiz enerji dağıtımının risk altında olduğunu açıkladı. 2023 yılında yapılması planlanan bakım çalışmaları, mahkemelerin verdiği tedbir kararları nedeniyle durdurulmuştu. Bu durum, özellikle tarımsal sulama çalışmalarının yoğun olduğu bölgelerde enerji arzının tehlike altında olabileceği anlamına geliyor.

Dicle Elektrik, açıklamasında düzenli bakım çalışmalarının yapılamamasının, kayıt dışı elektrik kullanımının etkisiyle birleşerek artan elektrik tüketimiyle enerji arz güvenliği ve kaliteli enerji dağıtımını zorlaştırdığını belirtti. Şirket, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için mısır ekimi gibi tarımsal faaliyetlerini planlarken bu durumu göz önünde bulundurmalarını istedi.

Özellikle mısır ekimi ve sulama döneminde elektrik nakil hatlarının kapasitesinin üzerinde yüklenme yaşandığı ve bu durumun sık sık arızalara yol açtığı ifade edildi. Dicle Elektrik, 2023 yılında mahkemelerin tedbir kararları nedeniyle Derik ve Kızıltepe bölgelerinde gereken bakım çalışmalarını yapamadıklarını belirtti. Şirket, bu durumu göz önünde bulundurarak çiftçilerin ürün ekme planlamalarını yapmaları gerektiğini vurguladı.

Dicle Elektrik'in açıklaması şu şekilde devam etti: "Mısır ekimi ve sulanması döneminde elektrik nakil hatlarımıza kapasitesinin çok üzerinde yük binmekte ve bundan kaynaklı olarak sık sık arıza meydana gelmektedir. 2023 yılında mahkemeler tarafından verilen tedbir kararları nedeniyle özellikle Derik ve Kızıltepe bölgelerinde gerekli olan bakım çalışmalarını ne yazık ki yapamadık. Bakım yapılması gerekli olduğundan alınan kararlara itiraz ettik, ama süreç halen sonuca bağlanmadı. Henüz sulama sezonu başlamadan, çiftçilerin bakımı yapılamayan elektrik nakil hatlarının aşırı yüklenmeyi kaldıramaması ve bundan kaynaklanan arızaların yol açabileceği kesintileri göz önünde bulundurması, ürün ekme planlamalarını buna göre yapması gerekir. Bu sene özellikle mısır ekecek olan çiftçilerimizin, verim kaybı dolayısıyla da mağduriyet yaşamamaları için bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir."

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi