Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Devrek Meslek Lisesi binası yenilendi

Zonguldak Devrek ilçesinde bulunan Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası, bir yıllık tadilat sürecinin ardından yenilenerek eğitim ve öğretime tekrar açıldı.

Devrek Meslek Lisesi binası yenilendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin deprem tetkik raporu ve Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü'nün yazıları doğrultusunda, "Deprem Güçlendirme" kapsamına alınan okul, fen ve teknik kurallara uygun bir şekilde boşaltıldı. Bu süre içinde öğrenciler, atölye binasında ve yakın bölgedeki diğer okullarda derslerine devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından ihale işlemleri gerçekleştirildi ve yüklenici firma tarafından inşaat ve imalat çalışmaları tamamlandı. Ardından İl Özel İdaresi Teknik Personelleri tarafından geçici kabul yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, yeni binada eğitime başlayan Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek yöneticilere, öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olsun temennisinde bulundu. Kahya, konuşmasında, "Sevgili arkadaşlarım ve gençler, yenilenmiş okul binamız hayırlı olsun. Kamu mallarını en güzel, verimli ve etkin bir şekilde kullanacağımıza inancım tamdır. Güçlendirme sürecinde bize destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici ve personeline teşekkür ediyorum. Yeni yuvamızın Devrek eğitim camiasına da hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi