Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 161 bin öğrenci ile başlayacak

Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 161 bin öğrenci ile başlayacak


Denizli'de ABİDE 2024 uygulaması, 29 Nisan 2024 ile 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu uygulama, 7 ilçede, 32 okulda ve 161 bin 429 öğrenciyle yapılacaktır.

Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 161 bin öğrenci ile başlayacak

ABİDE (Araştırma Bilişim Destekli Eğitim) izleme çalışması, Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin başarılarını değerlendirmek amacıyla yapılmaktadır.

ABİDE izleme çalışması, ilk olarak 2016 yılında 8. sınıf düzeyinde başlamış ve 2018 yılında 4. ve 8. sınıflar düzeyine genişletilmiştir. Pandemi nedeniyle 2020'de yapılması planlanan döngü ertelenmiş ve 2022 yılında gerçekleştirilmiştir. ABİDE 2022 döngüsü, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında 4, 8 ve 10. sınıflar düzeyinde yapılmıştır.

ABİDE'de, çoktan seçmeli, çoklu seçim ve açık uçlu soru türleri kullanılmaktadır. Okullar ve şubeler, Genel Müdürlük tarafından tabakalı seçkisiz (rastgele) örnekleme yöntemiyle seçilmektedir. Başarı testleri kâğıt-kalemle, anketler ise elektronik ortamda uygulanmaktadır. Öğrenci anketi öğrencilere, öğretmen anketi şubenin branş öğretmenlerine ve okul anketi ise okul yöneticilerine uygulanmaktadır.

ABİDE araştırmasından elde edilen sonuçlar, ulusal bir rapor şeklinde düzenlenmektedir. Bu sonuçlar, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesinde eksikliklerin giderilmesinde ve eğitim alanında yapılan araştırmalara kaynak olarak kullanılmaktadır. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu uygulama ile öğrencilerin başarılarını değerlendirmeyi ve eğitim kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi