Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
DENİB'in 'Genç Mucitleri' Denizli'yi gururlandırıyor

DENİB'in 'Genç Mucitleri' Denizli'yi gururlandırıyor


Denizli İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği "Genç Mucitler Aranıyor" yarışmasının birincileri, başarılı projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

DENİB'in 'Genç Mucitleri' Denizli'yi gururlandırıyor

 ODTÜ GVO Özel Denizli Anadolu Lisesi öğrencileri Ayperi Alparslan, Ecrin Nur Demirtaş, Evrim Naz Nalbantoğlu, Murat Saranlı ve Yağız Gökşin, Denizli İhracatçılar Birliği'nin İnovatif Fikirler Lise Kategorisi'nde özel ödülü almıştı. Şimdi ise bu öğrenciler, Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın Gençbizz etkinliğinde Türkiye ikincisi oldu.

Proje yürütücüsü ve danışman öğretmenleri Vildan Balveren Sarıtaş liderliğindeki Naoba projesi, öğrencilerin geliştirdiği yara bandıyla Denizli sınırlarını aşarak ülke genelinde yayılıyor. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, öğrencilerin genç yaşta iş insanları mentorluğunda ve danışman öğretmenleri rehberliğinde girişimcilik ruhunu kazanmalarının önemine değindi. Başkan Memişoğlu, öğrencilerin başarılarının il sınırlarını aşmasının heyecan verici olduğunu belirterek, proje yürütme ve takım olma becerilerinin ileride iş hayatı için olumlu bir kazanım olduğunu vurguladı.

Memişoğlu, gençlerin gelecekte iş hayatında önemli bir rol oynayacaklarını ve donanımlı olmanın, genç yaşlarda kendini geliştirmenin, çeşitli projelerde yer almanın ve eğitimi farklı programlarla zenginleştirmenin önemini vurguladı. Günümüz dünyasında yapay zeka, inovasyon, dijitalleşme ve teknoloji gibi konuların ön plana çıktığını ifade eden Memişoğlu, yenilikçi düşünme tarzının genç yaşlarda yerleşmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Naoba Yara Bandı'nı geliştiren öğrenciler, danışman öğretmenlerinin elindeki kesiklerin uzun süre iyileşmediğini gözlemlemişler ve bu durumu önlemek amacıyla iyileşme hızını artıran, enfeksiyonu önleyen ve yara izlerini azaltan bir yara bandı tasarlamışlardı. Bu başarılı projeleri sayesinde birçok ödül kazanan öğrenciler, ihtiyaçları keşfetmeleri ve ilişkileri yönetmeleriyle dikkat çekiyor.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi