Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Cudi Dağı eteklerinde raket sesleri 3. kez yankılanmaya başladı

Cudi Dağı eteklerinde raket sesleri 3. kez yankılanmaya başladı


Şırnak'ta düzenlenen 3. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası, Cudi Dağı eteklerinde coşkuyla başladı.

Cudi Dağı eteklerinde raket sesleri 3. kez yankılanmaya başladı

 Turnuva, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Tenis Federasyonu'nun destek ve koordinasyonuyla Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki 2 kapalı ve 4 açık kortta düzenlenen turnuvaya, 7 farklı ülkeden 14 yaş kategorisinde yaklaşık 55 tenisçi katıldı.

Turnuvanın üçüncü kez düzenlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Cevdet Atay, Şırnak'ın enerji sektöründe Türkiye birincisi olduğunu belirtti. Vali Atay, bölgenin enerjik ve dinamik bir şehir olduğunu ifade ederek, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı. Sporun kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini söyleyen Vali Atay, turnuvanın uluslararası olmasının ayrı bir heyecan kattığını dile getirdi. Sporculara başarılar dileyen Vali Atay, organizasyona emeği geçenleri de tebrik etti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise federasyon olarak tenisi tabana yaymak için önemli projeler geliştirdiklerini ve büyük mesafeler katettiklerini belirtti. Cudi Cup'ın Türkiye'de tenisin bilinirliğini artıran önemli bir etkinlik olduğuna değinen Durmuş, turnuvanın başladığı günden bu yana birçok başarıya imza atıldığını vurguladı. Tekerlekli sandalye kategorisinde yarışan iki kız çocuğunun milli takım seviyesinde oynama şansı bulduğuna dikkat çeken Durmuş, turnuvanın tenis sporunun zenginliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 7 farklı ülkeden gelen 55 tenisçi ve sporcular, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Daha sonra Şırnak Valisi Cevdet Atay ve TTF Başkanı Cengiz Durmuş arasında gösteri maçı yapıldı. Bu etkinliklerle birlikte turnuva heyecanla başlamış oldu.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi