Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Çorum'da Geri Dönüşüm ve Hurda İşletmeleri Sanayi Alanlarına Taşınıyor

Çorum'da Geri Dönüşüm ve Hurda İşletmeleri Sanayi Alanlarına Taşınıyor


Çorum'da, Aşağı Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren geri dönüşüm ve hurda işletmeleri, Zabıta Müdürlüğü'nün uyarıları sonucunda faaliyet türlerine uygun olan sanayi alanlarına taşınmaya başladı.

Çorum'da Geri Dönüşüm ve Hurda İşletmeleri Sanayi Alanlarına Taşınıyor

Çorum'da bulunan geri dönüşüm ve hurda işi yapan işletmeler, Çorum Sanayi Sitesi'nde kendi mesleklerine uygun alanda toplanmaya başladı. Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen imar planı değişikliği ve bununla birlikte yapılan kamulaştırma işlemleri doğrultusunda, ruhsatsız işyerlerinin aşağı sanayi sitesinde bulunan işletmelerin yasal süre verilerek tahliye edilmeleri istendi.

Metal, kağıt, plastik gibi atıkların toplanması, işlenmesi ve geri dönüşüme kazandırılması alanında faaliyet gösteren hurdacılar, 45 günlük yasal süre içerisinde yeni işyerlerine taşınmış olacaklar. Bu adım, daha düzenli ve kontrollü bir şekilde geri dönüşüm ve hurda işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamayı hedeflemektedir.

Çorum Belediyesi, işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için uygun ve düzenli alanlar sağlamak amacıyla bu yönlendirme ve düzenlemeleri gerçekleştirmiştir. Bu sayede, hem işletmelerin daha verimli çalışabileceği koşullar oluşturulmakta hem de çevresel etkilerin kontrol altında tutulması amaçlanmaktadır.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi