Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Çöpten çıkan yangın 300 dönümlük ekili araziyi küle çevirdi

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Karacakaya Mahallesi'nde kontrolsüz yakılan çöp nedeniyle çıkan yangın, yakındaki bir tarlayı etkileyerek büyük bir zarara yol açtı.

Çöpten çıkan yangın 300 dönümlük ekili araziyi küle çevirdi

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve alevleri kontrol altına aldılar. Ancak yangın sebebiyle arpa ve buğday ekili 300 dönümlük arazi tamamen küle döndü.

Olayla ilgili olarak konuşan Dursun Elmadağlı, bölgede bulunan hobi bahçelerindeki sahiplerinin hafta sonları mangal yaktıklarını ve bu sırada çevreye atıkların bırakıldığını belirtti. Yangının kesin sebebini bu atıkların oluşturup oluşturmadığını tam olarak belirlemek zor olsa da, çevrede yapılan kontrolden sonra bu sonuca varıldı. Elmadağlı, insanların temizlik yaptıkları bahçelerindeki otları bilinçsizce yakmalarının yayılan yangın riskini artırdığını vurguladı. Rüzgarın etkisiyle alevlerin hızla yayıldığını ve itfaiyenin büyük çaba sarf ederek yangını söndürdüğünü ekledi.

Yangın sonucunda büyük bir tarım alanının zarar görmesi üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi