Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Cem Öğretir: En iyi Türkçeyi kullanarak gençlere rol model olma çabasındayım

Cem Öğretir: En iyi Türkçeyi kullanarak gençlere rol model olma çabasındayım


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü tarafından düzenlenen "TV’de Haber Sunuculuğu ve İletişim Becerileri" etkinliğinde, ATV Ana Haber Sunucusu Cem Öğretir, üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleriyle bir araya geldi.

Cem Öğretir: En iyi Türkçeyi kullanarak gençlere rol model olma çabasındayım

Bu etkinlikte, Cem Öğretir gençlere etkili iletişim için gerekenleri anlattı ve televizyon haberciliği hakkında bilgi verdi.

İGÜ'nün Uygulamalı Bilimler Fakültesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, üniversitenin kampüsünde düzenlendi. Ünlü spiker Cem Öğretir, etkinlikte katılımcılara etkili iletişim, beden dili ve diksiyon konularında uygulamalı eğitim verdi. Cem Öğretir, beden dilinin nasıl olması gerektiği, insanların nasıl ikna edilebileceği ve öz güven konularına detaylı bir şekilde değindi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İGÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya, İGÜ ve UBF öğretim elemanları ve davetliler de etkinliğe katıldı.

Cem Öğretir, konuşmasında günlük hayatta kullanılan kelimelerin ve cümlelerin sık kullanılmasının bir alışkanlık haline geldiğini belirtti. Televizyonun da bir alışkanlık meselesi olduğunu ifade eden Öğretir, iyi bir alışkanlık mı yoksa kötü bir alışkanlık mı olduğunun seyirciye bağlı olduğunu söyledi. Televizyona çıkan herkesin birer rol model olduğunu vurgulayan Öğretir, rol model olduğunda büyük bir sorumluluk taşıdığını ve Türkçeyi en güzel şekilde kullanarak gençlere iyi bir örnek olmaya çalıştığını ifade etti.

Cem Öğretir ayrıca, haberlere sosyal medya aracılığıyla kolayca ulaşılabildiği bir dönemde ana haberlere olan ihtiyacın hala devam ettiğini ve insanların haberleri televizyon aracılığıyla doğrulattıklarını söyledi. Televizyon haberciliğinin şekil değiştirip dönüştüğünü belirten Öğretir, basılı gazeteciliğin de dijital mecralara taşındığını ifade etti.

Cem Öğretir'in gerçekleştirdiği eğitim, öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü ve etkinlik başarılı bir şekilde tamamlandı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi