Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Çay yatağında mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Kent merkezinden piknik yapmak için Balpınar mevkisine giden 2 kişi, Batman Çayı yatağında su debisinin düşük olduğunu fark edince aşağıya inmeye karar verdi.

Çay yatağında mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Ancak suyun aniden yükselmesi sonucunda ikisi de suda mahsur kaldı. Durumu fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, mahsur kalan 2 kişiyi kurtarmak için köprü üstünden sarkıtılan halat merdiveni kullanarak yardıma yetişti. Bu sayede vatandaşlar güvenli bir şekilde kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadan olay sonuçlandırıldı.

Bu tür durumlar, doğal su kaynaklarında piknik yaparken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Hava şartları ve su debisi gibi faktörler sürekli değişebilir ve tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Vatandaşların güvenliklerini tehlikeye atmadan doğal alanlarda piknik yaparken yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önemlidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi