Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Çanakkale'de 3 ton kum şırlanı ele geçirildi

Çanakkale'de bir ihbar üzerine harekete geçen Çanakkale Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi, Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle bir operasyon düzenledi.

Çanakkale'de 3 ton kum şırlanı ele geçirildi

Çanakkale'de bir ihbar üzerine harekete geçen Çanakkale Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi, Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle bir operasyon düzenledi. Operasyon, Lapseki'de seyir halinde olan bir kamyonet üzerinde gerçekleştirildi ve araçta nakledilmek üzere olan 3 ton kum şırlanı ele geçirildi.

Kum şırlanı, deniz ekosistemi için önemli bir türdür ve ticari olarak avlanması yasaktır. El konulan kum şırlanları, doğal yaşam alanlarına zarar vermemek ve türün korunmasını sağlamak amacıyla ekipler tarafından tekrar denize bırakıldı.

Operasyonda yakalanan aracın şoförüne ise ilgili kurallara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 26 bin 242 lira idari para cezası uygulandı. Bu tür cezalar, doğal kaynakların korunması ve yasal düzenlemelere uyulmasını teşvik etmek amacıyla verilmektedir.

Çevre ve doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşır. Su ürünleri ve deniz ekosistemlerinin korunması, avlanma kurallarına uyulması ve yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi bu hedefe ulaşmada önemli adımlardır. İlgili kurumlar ve yetkililer, bu tür operasyonlarla doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedirler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi