Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu


Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı.

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

Görükle Kampüsü'nde gerçekleşen etkinliklerde birçok yarışma düzenlendi ve ödüller sahiplerini buldu. Öğrenciler için unutulmaz anlar yaşanan bu kutlama etkinliği, öğrencilerin aktif katılımıyla renklendi.

Kutlama törenleri, "Geleneksel Süt Koşusu" ile başladı. Veteriner Fakültesi çiftliğinden başlayan ve Hayvan Hastanesi önünde sona eren koşunun ardından, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan tarafından yazılan Veteriner Fakültesi Marşı okundu ve izleyenler duygusal anlar yaşadı.

Gün boyunca süren etkinliklerde önceden elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirildi ve dereceye giren katılımcılara madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü "yoğurt yeme yarışması" gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri açık hava sinemasında film gösterimiyle sona erdi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, fakültenin 1978-1979 eğitim-öğretim yılında 46 öğrenciyle başladığını ve bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini vurguladı. Dekan Şenlik, kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmanın ayrıcalığını hissettirdiklerini ve organizasyona yoğun bir katılım olduğunu belirtti. Ayrıca, fakülteye hizmet veren tüm akademisyenlere, öğretim üyelerine, araştırma görevlilerine, doktora öğrencilerine ve idari personele teşekkürlerini iletti. Gelecekte de birlikte çalışarak fakülteyi daha ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi