Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede


Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan ve patent başvuru ve tescil çalışmalarında yüksek bir konuma sahip olan bir kurumdur.

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

Türk Patent ve Marka Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, BUÜ 2023 yılında patent başvurularında en iyi performans gösteren 10 üniversite arasında yer almıştır.

BUÜ, 2023 yılında 19 patent başvurusu yaparak ilk 10 yükseköğretim kurumu arasına girmiş ve 6 patent tescili ile en iyi 20 üniversite arasında gösterilmiştir. Aynı zamanda Uluslararası patent başvurularında da (PCT) 2023 yılında 10 patent başvurusuyla ilk 12'ye girmiş ve Avrupa patent başvuru sayılarına göre 20. sırada yer almıştır. Tüm zamanlardaki Avrupa patent başvurularında ise en iyi 14 üniversite arasında yerini korumuştur. Amerika Birleşik Devletleri (USA) patent başvurularında da ilk 15'te yer alarak genel sıralamada 13. sırada gösterilmiştir.

BUÜ, 2023 yılı patent raporunda Tekstil kategorisinde en iyi performans gösteren üniversite olmuştur. Ayrıca ticarileştirme alanında da başarılı bir performans sergileyerek 3 Ticarileştirme/Sözleşme sayısı ve 3 Lisanslanan/Devir Edilen Patent/Faydalı Model sayısıyla en iyi 5 yükseköğretim kurumu arasında yer almıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne bağlı ULUTEK Teknopark da en iyi teknoparklar arasında yerini sağlamlaştırmıştır. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, elde edilen başarıların tesadüf olmadığını ve üniversite içerisindeki bilgi birikimi ve potansiyelin ortaya çıkarılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtmiştir. BUÜ, gelecekte de aynı kararlılık ve azimle çalışmalarına devam edeceğini vurgulamıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi