Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı arasında "Mesleki Eğitim İşbirliği" protokolü imzalanmıştır.

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bu protokol kapsamında Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde cezaları infaz edilen yükümlülere yönelik istihdam odaklı mesleki eğitim kursları düzenlenecektir.

Protokol imza töreni, BUTGEM'in Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan merkez binasında gerçekleştirilmiştir. Törene Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO yöneticileri ve Bursa yargı camiasından önemli isimler katılmıştır.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuşmasında insan kaynağının önemine vurgu yaparak, Bursa'da çalışma yaşındaki nüfusun yarısının iş gücüne katılmadığını belirtmiştir. BUTGEM'in amacının bu merkez aracılığıyla çalışmayan nüfusu meslek sahibi yapmak ve sektör taleplerine uygun istihdam sağlamak olduğunu ifade etmiştir. Burkay, mesleki eğitimin sadece bireylerin geleceğini şekillendiren bir yol olmadığını, aynı zamanda toplumların ve ülkelerin kalkınmasının temel taşlarından biri olduğunu vurgulamıştır.

İbrahim Burkay, BTSO'nun yeme-içme, turizm ve konaklama sektörlerinin ihtiyaçları doğrultusunda BTSO Mutfak Akademi projesini hayata geçirdiğini ve bu alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtmiştir. Ayrıca, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile gerçekleştirilecek işbirliği protokolünün dezavantajlı bireylerin mesleki eğitim yoluyla istihdama katılımlarına destek olmayı hedeflediğini ifade etmiştir.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da BTSO'nun değerli bir kurum olduğunu belirterek, Mutfak Akademi projesiyle önemli bir irade ortaya konulduğunu söylemiştir. Solmaz, imzalanan protokolün farkındalık oluşturma adına değerli olduğunu ve dezavantajlı gruplara yönelik istihdamı kolaylaştıracağını ifade etmiştir.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen ise Türkiye'de ekonomik kalkınmanın temelinin mesleki eğitim olduğunu belirtmiştir. Protokolün dezavantajlı grupların meslek sahibi olmalarını sağlayacağını ve nitelikli istihdama katkı sağlayacağını vurgulamıştır.

Tören sırasında BTSO Meclis Üyesi Irmak Aslan da BTSO Mutfak Akademi projesi hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir. Protokolün imzalanmasının ardından, denetimli serbestlikten faydalanan yükümlülerin barista eğitimini tamamladıkları sertifika töreni düzenlenmiştir. Program, bir workshop ile sona ermiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi