Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bursa Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinden iş birliği

Bursa Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinden iş birliği


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Bursa Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinden iş birliği

Bu protokol kapsamında, iki üniversite arasında bilimsel çalışmalar ve eğitim-öğretim iş birliği gerçekleştirilecektir.

BTÜ, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüten bir üniversitedir ve ulusal ve uluslararası üniversitelerle de iş birlikleri kurmaktadır. BTÜ, şimdi de Yıldız Teknik Üniversitesi ile protokol imzalayarak iş birliğini genişletmiştir. Protokol kapsamında, eğitim ve akademik araştırmayı arttırmak amacıyla ortak konferans, sempozyum gibi faaliyetler düzenlenecek ve her iki üniversitenin ilgilendiği bir alanda bilgi ve materyal paylaşımı yapılacaktır. Lisansüstü öğrenci değişimi de protokolün bir parçası olup, bilimsel yayınların basımında da iş birliği yapılacaktır. Ayrıca, her iki üniversite de birbirinin laboratuvar hizmetlerinden faydalanabilecektir.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşen protokol imza töreninde, üniversiteler arasındaki iş birliklerinin güçlendirdiği vurgulanmıştır. Rektör Çağlar, BTÜ'nün geniş iş birliği ağına artık YTÜ'nün de dahil olduğunu belirtmiş ve protokolün araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim alanlarında her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmeyi amaçladığını ifade etmiştir. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise bu tür iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, protokolün hayırlı olmasını temenni etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi