Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bursa'da flaş deprem tatbikatı uyarısı

Bursa'da yapılacak büyük deprem tatbikatı öncesi, vatandaşlar cep telefonlarına gönderilen mesajlarla dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Bursa'da flaş deprem tatbikatı uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD tarafından düzenlenecek deprem tatbikatı hakkında bilgilendirme yaparak, vatandaşları sakin kalmaları ve panik yapmamaları için uyardı. Gönderilen SMS'de şu ifadelere yer verildi:

"6 Haziran 2024 Perşembe günü, Afet ve Acil Durumlar Daire Başkanlığı tarafından Bursa genelinde acil durumlara hazırlık hedefiyle deprem tatbikatı gerçekleştirilecektir. Tatbikat sırasında siren sesleri duyulacak ve acil durum araçları sahada olacaktır. Bu sebeple, halkımızın sakin kalmasını ve panik yapmamasını rica ediyoruz. Bu tatbikatın gerçek bir deprem yaşamamıza gerek kalmadan, sadece bir eğitim faaliyeti olarak kalmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz."

Bu uyarı, vatandaşların tatbikat sırasında paniklememeleri ve tatbikatın amacını anlamaları açısından önem taşıyor. Tatbikatın amacı, olası bir deprem durumunda hazırlıklı olmayı sağlamak ve acil durum prosedürlerini test etmektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi