Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bu proje ile öğrenciler Kastamonu'nun tarihi ve kültürel değerlerini tanıyacak

Bu proje ile öğrenciler Kastamonu'nun tarihi ve kültürel değerlerini tanıyacak


"Okulum Kastamonu" projesi, Kastamonu'nun tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilere aktarmayı amaçlayan bir girişimdir.

Bu proje ile öğrenciler Kastamonu'nun tarihi ve kültürel değerlerini tanıyacak

Bu proje kapsamında Kastamonu'nun ilçelerinde yaşayan öğrenciler, il merkezini ziyaret ederek tarihi mekanları gezip görebilecekler. Proje, Kastamonu Valiliği, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu İl Özel İdaresi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteğiyle hayata geçirilmiştir.

Projeden 19 ilçede bulunan toplam bin 582 öğrenci faydalanacak. Proje kapsamında öğrenciler, Kastamonu Kalesi, Nasrullah Camii, Liva Paşa Konağı, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii, Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Kastamonu Etnografya Müzesi gibi tarihi ve kültürel değerleri ziyaret edecekler. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberliğinde gerçekleştirilecek olan bu gezilerle öğrenciler, Kastamonu'nun zengin tarih ve kültür mirasını tanıma fırsatı bulacaklar.

Vali Meftun Dallı, projenin amacının Kastamonu'nun tarihi ve kültürel değerlerini gençlere tanıtmak olduğunu belirtti. Kastamonu'nun köklü tarihine vurgu yaparak, bu tarihi eserlerin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi. Projeyle öğrencilerin bilinçlenmesi ve farkındalık kazanması hedeflenmektedir.

Vali Dallı, projeden ilçelerde yaşayan öğrencilerin de faydalanacağını ve ilerleyen dönemlerde il merkezindeki öğrencilerin de ilçelere götürüleceğini ifade etti. Amacın gençlerin kendi çevrelerini, yaşadıkları şehri bilmeden geleceğe taşıyamayacaklarına dikkat çekti. Projenin iki aşamalı olduğunu ve önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirtti.

Proje kapsamında gezilere katılan öğrenciler ise Kastamonu'nun tarihi ve kültürel yerlerini daha erken keşfetme fırsatı bulduklarını ve bu imkanı sunanlara teşekkür ettiler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi